Over de naamsverandering

Kinderzorginstelling Pallieterburght gaat verder als De Groene Burcht

Pallieterburght, een zorginstelling voor ernstig zieke kinderen aan de Kerklaan in Capelle aan den IJssel, heet vanaf 26 september 2019 De Groene Burcht. 

Manager Laura Tuinstra: “Met de naam ‘De Groene Burcht’ onderscheiden we ons van de ‘Stichting Pallieter’ waar we uit voortgekomen zijn en ‘Pallieterburcht’, de eigenaar van het pand. Als organisatie leveren wij al jaren zorg aan ernstig zieke kinderen op de dagopvang en begin van dit jaar hebben wij onze zorg uitgebreid met 24-uursopvang voor ernstig zieke kinderen tot en met 16 jaar. Alle reden om een nieuwe frisse start te maken met een heldere profilering, een nieuw logo, een nieuwe huisstijl en een nieuwe website”.

Zorginhoudelijk en bestuurlijk vinden er overigens geen veranderingen plaats. 

De Groene Burcht
De nieuwe naam is een weloverwogen keuze geweest. In de inrichting van het pand van De Groene Burcht staat de kleur groen centraal. Groen staat voor evenwicht, rust en nieuw leven. Het is de kleur van hoop en jeugdigheid en symboliseert wijsheid, inzicht en toewijding. De vijf boogjes in het logo zijn de kantelen van De Burcht. Dit symboliseert bescherming, zorg en overkoepeling. 

Pallieterburght, straks De Groene Burcht, is onderdeel van Stichting Enver.

(persbericht De Groene Burcht dd 26 september 2019