Over 24-uurs opvang in ons kinderzorghuis

Het verpleegkundig kinderzorghuis is voor kinderen van 0 tot 16 jaar die ernstig en/of chronische ziek zijn, waarbij continu verpleegkundige toezicht noodzakelijk is. Als kinderen ernstig ziek zijn betekent dit, dat er weinig mogelijkheden zijn om het sociale netwerk in te schakelen om deze complexe zorg over te nemen. Door het tijdelijk overnemen van de zorg voor het kind, kan het gezin in balans blijven.

 Het kinderzorghuis heeft 6 kinderkamers. De inrichting past binnen het concept van kindgerichte zorg. Mooie muurschilderingen en kindvriendelijk meubilair geven het gebouw een huiselijke sfeer. We hebben een slaapkamer voor ouders die verbonden is met een kinderkamer. Dit biedt de nodige privacy en geeft de mogelijkheid voor het kind en gezin om samen te zijn. Verder hebben we een gezellige huiskamer, een snoezelruimte en een grote woonkeuken voorzien van alle gemakken.

De mogelijkheden

Ondersteuning voor kind en gezin in een kleinschalige huiselijke omgeving waar aandacht, respect, empathie en professionele zorg vanzelfsprekend zijn. Deze zorg kan gegeven worden in de vorm van:

  • (Kort)Logeren (ter ontlasting van de thuissituatie);
  • Tijdelijk wonen (paar dagen per week tot een week);
  • Tijdelijk wonen voor enkele weken;
  • Palliatief terminale zorg.

Informatie voor ouders

Aanmelding en financiering